|
Pstrąg Ojcowski jest produktem tradycyjnym z Małopolski, zarejestrowanym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Produkty znajdujące się na ministerialnej liście cechują się wysoką jakością i właściwościami wynikającymi z tradycyjnych metod produkcji, wykorzystywanych od co najmniej 25-lat. |
|
|
|
Produkt Lokalny Małopolska jest znakiem identyfikującym projekt Produkt Lokalny Małopolska, a także oznaczeniem certyfikowanych produktów lokalnych, które są wytwarzane w Małopolsce. Znak ten jest potwierdzeniem, że receptura produktu inspirowana jest lokalną historią i dziedzictwem przyrodniczo – kulturowym oraz produkowany jest niemasowo, przy użyciu naturalnych surowców. |
|
Made in Małopolska to proces budowania w świadomości samych Małopolan, ale także odbiorców z innych regionów, pozytywnych skojarzeń poszczególnych marek z miejscem ich powstawania. To projekt, który podkreśla i potwierdza jakość i wartość produktów, miejsc i usług, które tworzą nasi Mieszkańcy. Województwo małopolskie tworzy w ten sposób przestrzeń do partnerskiej współpracy, promocji regionalnego biznesu, miejsc, instytucji czy inicjatyw, które zasługują na szczególną rekomendację Małopolski. |
|
|