 |
Pstrąg Ojcowski jest produktem tradycyjnym z Małopolski, zarejestrowanym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Produkty znajdujące się na ministerialnej liście cechują się wysoką jakością i właściwościami wynikającymi z tradycyjnych metod produkcji, wykorzystywanych od co najmniej 25-lat. |
|
|
 |
Produkt Lokalny Małopolska jest znakiem identyfikującym projekt Produkt Lokalny Małopolska, a także oznaczeniem certyfikowanych produktów lokalnych, które są wytwarzane w Małopolsce. Znak ten jest potwierdzeniem, że receptura produktu inspirowana jest lokalną historią i dziedzictwem przyrodniczo – kulturowym oraz produkowany jest niemasowo, przy użyciu naturalnych surowców. |
 |
Małopolski Festiwal Smaku to największe wydarzenie kulinarne w regionie organizowane od 12 lat przez Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego, promujące małopolskich producentów żywności, produkty i potrawy lokalne, tradycyjne oraz regionalne. Tytuł Małopolski Smak otrzymują produkty nagrodzone lub wyróżnione podczas Festiwalu. |