Pstrąg Ojcowski




poniedziałek
28/05/2018





Pstrąg Ojcowski podczas Terroir Warsaw!



Pstrąg Ojcowski podczas Terroir Warsaw International Forum – międzynarodowego forum gastronomicznego, które odbyło się w Warszawie w dniach 27-28 maja. Zwieńczeniem Terroir Warsaw była uroczysta kolacja przygotowana przez pary polskich i zagranicznych szefów kuchni. Do współpracy zaproszono najlepszych szefów kuchni w Polsce, takich jak Wojciech Modest Amaro( Atelier Amaro), Maciej Nowicki( Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie) czy Robert Trzópek (Bez Gwiazdek).

Szefowie Adrian Klonowski (Pädaste Manor, Estonia) oraz Nicolai Ellitsgaard Pedersen ( Under, Norwegia) przygotowali marynowanego Pstrąga Ojcowskiego z selerem i kwiatami szczypiorku.

Kolacja odbyła się w nowo powstałej Restauracja ZONI, w której szefem kuchni został Aleksander Baron.

Terroir Hospitality to branżowe spotkanie, które od 12 lat odbywa się w Toronto, gromadząc najlepszych na świecie szefów kuchni, restauratorów, producentów żywności, znanych dziennikarzy kulinarnych.

modest